Technikai információk

Shoprenter

Shoprenter API felhasználó létrehozás

A Shoprenter admin felületén a "Beállítások -> API beállítások" oldalon tudod megadni az API felhasználót:

Shoprenter árszinkronizáláshoz szükséges "Egyedi terméktulajdonságok" létrehozása

1. lépés

A Shoprenter admin felületén a "Termékek -> Egyedi terméktulajdonságok" oldalon kattints az "Új hozzáadása" gombra!

Ezeket az értékeket add meg:
        Szöveges azonosító: kefix_kat
        Típus: Szöveg (választólista)
        Fontosság: rejtett
        Kategória oldali megjelenés: nem
        Címke: kefix_kat

2. lépés

A "Választható értékek" fülön add meg az értékeket, amire majd árképzési szabályokat fogunk létrehozni a Kéfixben. Pl. ha azt szeretnéd, hogy a "10%" terméktulajdonságú termékek-re 10% kedvezményt számoljunk a beszállító által megadott ajánlott fogyasztói árból, akkor hozd létre a 10% értékét a kefix_kat tulajdonságnak, és állítsd be a webáruház termékeit, ahol szeretnéd a 10%-os kedvezményt!

3. lépés

A "Szerkesztés" fülön a "Kapcsolt típusok" dobozban jelölj ki mindent, hogy bármely termékre tudd alkalmazni az árszabályt! Ügyelj arra, hogy minden termék valamely típushoz tartozzon (ezt a termék szerkesztés oldal "Tulajdonságok" fülén a "Termék típus" mezőben tudod megadni)!

Ajánlott Shoprenter raktár beállítások

Ha rendelkezel saját raktárkezelővel és azt is szinkronizálod a webáruházaddal, akkor azt a raktár1 mezőbe tedd. Ha nincs raktárkezelőd, akkor a raktár1 mezőt minden terméknél állítsd 0-ra. A Kéfix a raktár2-t fogja 0-ra (NINCS a termék a nagykerben) vagy 1000-re (VAN a termék a nagykerben) állítani. Ha a beszállítód megosztja az ő beszállítójának külföldi raktárkészletét is, akkor azt a Kéfix a raktár3-ba fogja szinkronizálni!

Minden esetben meg kell adni a Shoprenternek, hogy vásárlás esetén a raktár1 készletet módosítsa: a "Beállítások" -> "Kosár és Pénztár beállítások" oldalon az "Elsődleges raktár" raktár1 legyen!

Shoprenter FTP hozzáférés

Az FTP hozzáférés információkhoz kattints a "Tartalom" -> "Fájl menedzser" menüponra, majd a fájl menedzser oldalon a jobb felső sarokban levő "FTP" gombra!

UNAS

UNAS API felhasználó létrehozás

Beállítások -> Külső kapcsolatok -> API kapcsolat oldalon a "API kulcs alapú azonosítás fülön" hozz létre egy új api kulcsot úgy, hogy a következőket pipáld ki:
 • getProduct
 • setProduct
 • getProductParameter
 • setProductParameter
 • getCategory
 • setCategory
 • getCustomerGroup

UNAS árszinkronizáláshoz szükséges "Egyedi terméktulajdonságok" létrehozása

Hozz létre egy "kefix_kat" (ékezet nélkül, végig kisbetűvel) termék tulajdonságot a Beállítások -> Termék adatok -> Termék paraméterek oldalon. Ezeket az értékeket add meg:
        "Értékkészlet" típus
        Termék oldalon megjelenhet: nem
        A termék adatbázis exportban szerepeljen: igen
        Paraméter neve: kefix_kat
Az Értékkészlet megadása blokkban add meg az értékeket, amire majd árképzési szabályokat fogunk létrehozni a Kéfixben. Pl. ha azt szeretnéd, hogy a "kerékpár" terméktulajdonságú termékek-re 10% kedvezményt számoljunk a beszállító által megadott ajánlott fogyasztói árból, akkor hozd létre a kerékpár értékét a kefix_kat tulajdonságnak, és állítsd be a webáruház termékeit, ahol szeretnéd a 10%-os kedvezményt!

Kéfix kategória párosítás

 1. lépj be az új, NG oldalunkra azzal a névvel és jelszóval amit regisztrációkor adtál meg
 2. Kattints a kék "Beszállítók" gombra a webáruházad sorának végén
 3. Add meg a Kategóriákat a megfelelő beszállító sorában taláható "párosítás..." legördülő menü "Kategóriák" elemére kattintva
Ha új kategóriát adtál a Shoprenterhez, akkor kattints a "A webshop kategóriáinak újratöltése" gombra, hogy frissítse a Kéfix is a saját adatbázisát!

Kéfix FTP elérés

        FTP szerver: testbike.hu
        SSL kapcsolat!
Pl.: Total Commander új FTP kapcsolat panelen így tudod beállítani az SSL kapcsolat:

A Kéfix IP címe

212.52.166.222